PREMIÄR: Ella Blixt – ”Winners (feat. JRSS)”

Stockholmsbaserade Ella Blixt känns bland annat igen från indierockbandet Radula samt drömska popduon Nikita. Och under 00-talet arbetade hon i Berlin med projekt kopplade till det välrenommerade indietronicabolaget Morr Music – kanske är namn som It’s Musical och Bobby & Blumm bekanta?

Vid sidan av alla band har Blixt skrivit mängder av låtar som blivit liggandes på hög och nu plockar hon upp dem, en efter en. Imorgon släpps Ellas debutsingel ”Winners” på Teto Records i Japan och Squeeze Day Recordings i Europa. Redan idag har HYMN fått äran att premiärspela spåret.

Låten är en sarkastisk kommentar till vår tids syn på att varje individ själv bestämmer sitt öde genom att kämpa tillräckligt hårt och att tänka positivt. Musikaliskt är ”Winners”  inspirerad av klassiska 80-tals-ballader och Ella har bjudit in artisten Johan Sigerud (JRSS) för att fullända verket i en stilig duett.

Premiärlyssna nedan:

I december åker Ella Blixt på turné i Japan med isländska artisten Sóley.