Ducktails tillbaka i Sverige

Senast Ducktails spelade i Norden hade de nyligen släppt St. Catherine, ett album som var minst lika ambitiöst och välarrangerat som de skivor av Real Estate han spelat på. Samtidigt lämnade Matthew Mondanile, som han egentligen heter, Real Estate och satte ihop ett eget band. Av nya albumet Jersey Devil att döma, har han nu tagit ett steg tillbaka och är en soloartist igen.

Det är två år sedan sist och jag väntar mig inget mindre än en minst lika fantastisk spelning ikväll på Babel i Malmö. Jersey Devil är ett album som växer på en, fullpackat med syntar och små gitarrslingor som fastnar direkt. Det påminner faktiskt en hel del om Crayon Fields och Geoffrey O’Connors soloprojekt Sly Hats.

Lyssna på en av mina favoriter från skivan nedan, ”Solitary Dream” som är behagligt lugn och höstlik. Förhoppningsvis får vi även höra något av det material Mondanile plockat fram ur arkivet tidigare i år. Du hittar två samlingar av tidigare outgivna låtar på Ducktails Bandcampsida, ”Hummingbird Babysitter” och ”Daffy Duck In Hollywood”. Precis som nya albumet är de släppta på hans egna bolag New Images.

För er som kommer tidigt, sätter HYMN stämningen bakom DJ-båset innan konserten på Babel i Malmö. På söndag spelar Ducktails dessutom i Stockholm, på Obaren.