VIDEOPREMIÄR: Jenny Gabrielsson Mare – ”Washington Avenue”

Fans av Tom Waits, PJ Harvey, Nick Cave och Lou Reed bör vara extra uppmärksamma nu – det här kan nog falla er i smaken.

Fjärde singeln från Jenny Gabrielsson Mares platta Comb the Wicked – ett album inspirerat av atmosfären i Brooklyn – heter ”Washington Avenue” och har fått en video som i dag har premiär via HYMN.

Jenny berättar:

– Låten är inspirerad av rostiga skorstenar, David Lynch och en utställning om sorg på, numera nedlagda, Morbid Anatomy Museum. Den handlar slutgiltigt om döden, ens egen dödlighet och vad man lämnar efter sig. Hamnar man i himlen eller helvetet? Slutar man som en hög med aska eller som gödsel, en del av kretsloppet? Eller kommer man tillbaka som ett spöke? För att trösta sina nära och terrorisera sina fiender…

I videon medverkar också gitarristen David Silva och som dödsängeln ser vi burlesquedrottningen Fräulein Frauke. Videon är fotad av John-Paul Bichard och regisserad av Lina Engborg. Comb the Wicked släpptes i vintras i Sverige och i förra veckan gavs den ut i övriga Europa. Jenny är just nu på en soloturné i Tyskland.

Videopremiär ovan!