5 låtar: Torii Wolf

Idag släpper Los Angeles-baserade Torii Wolf  debutalbumet Flow Riiot, som spelats in tillsammans med legendariske hiphop-producenten DJ Premier (startade sin karriär i inflytelserika Gang Starr). Nu är dock strålkastarljudet på Torri och passande nog gästas HYMNs format 5 låtar.

Den här låten gjorde mig intresserad av musik:

– ”Wish You Were Here” – Pink Floyd. ”Wish You Were Here” är anledningen att jag ville lära mig att spela gitarr i fjortonsåldern. Och som bonus: min farbror Andrew gjorde så att jag fick upp ögonen för ”Sing, Sing, Sing” av Benny Goodman, vilket fick mig att spela trummor i tidig ålder.

En låt som får mig på bra humör:

– ”Backseat Freestyle” – Kendrick Lamar. På sistone har Kendrick Lamars ”Backseat Freestyle” fått mig på bra humör, speciellt när jag kör bil.

Den här låten är perfekt producerad:

– ”Paranoid Android” – Radiohead. Enligt min mening är Radioheads ”Paranoid Android” perfekt producerad, den tar mig till otroliga platser.

En låt som passar bra vid resor:

– ”Tornado” – Jónsi. Varje gång som ett plan lyfter från flygplatsen lyssnar jag på Jónsis ”Tornado”. Det är en ritual.

En låt som får mig att slappna av:

– ”Melancholia” – William Basinski. Jag sätter på William Basinski och inleder alltid med ”Melancholia I”, sedan lyssnar jag mig igenom hela albumet.