5 låtar: Simian Ghost

simianghost2017_2

På fredag släpper Simian Ghost sitt tredje och självbetitlade album. Thomas Hedlund (Phoenix, The Deportees) har producerat vilket resulterat i ett mer luftigt och dansant sound. Men vilka musikaliska preferenser ligger egentligen bakom? Idag gästar Simian Ghosts Sebastian Arnström HYMNs format 5 låtar.

En av mina första favoritlåtar:

Donna Lewis – ”I Love You Always Forever”. Jag var besatt av den här låten när jag var liten. Det är jag fortfarande. Den är perfekt.

Den här låten dansar jag gärna till:

The Supremes – ”You Can’t Hurry Love”. Allt är så tröttsamt numera. Trump, mikroplaster, Annie Lööf. Om jag ska dansa tittar jag gärna bakåt i skivbacken och sätter på något som leder tankarna bort från nutiden.

En låt som påminner om min hemstad:

Boredoms – ”Jet Net”. Såhär lät Sandviken ungefär. Mycket bra.

Det här är en av årets bästa låtar:

King Krule – ”Czech One”. Otroligt välbalanserad och fascinerande mix av ljudelement.

En låt som inspirerat nya skivan:

Earth Wind & Fire – ”September”. Riktigt bra låtar rör sig alltid som mitokondrier i cytoplasman kring de mer kultur-specifika organellerna. Det vore en dröm att få medverka till något såhär svängigt och tidlöst.

’Simian Ghost’ släpps via Heist or Hit den 29 september