Veckans FYND: Parks, Skuldpadda och Tiger & The Trees

Parks

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Parks

Södermalmsduon Parks består av Markus Edin och Pia Påltoft. Trots att de bor nära varandra skrivs musiken på distans under sena kvällar och nätter i varsin hemmastudio. Resultatet är elektronisk pop med lager på lager-känsla. Kolla in hångelvideon till nysläppta låten ”Only For The Birds”.

Skuldpadda

Det är rätt svårt att genrebestämma det Göteborgsbaserade sexmannabandet Skuldpadda. Senaste ep:n Honeymoon, som de själva beskriver som ”bilåkarmusik”, lever nånstans i gränslandet mellan pop, rock, synth och kraut. Inte helt olikt den musik som har gjort The War On Drugs till giganter.

Tiger & the Trees

Tiger & The Trees singeldebuterade i förra veckan med ljuvliga folkballaden ”What I Choose To Believe/16 Elephants”. Plockig gitarr och en skorrande melankolisk stämma som borde göra självaste Conor Oberst grön av avund gör den här låten till ett absolut måste. Hjärteskärande. Ett debutalbum vid namn Here Comes the Sun pt. 1 är på G.

Lyssna på vår playlist med FYND här.