PREMIÄR: Norbert Lukács – ”Garden”

Även om den svävande och melankoliska ”Garden” är Norbert Lukács debutsingel, så är han långt ifrån en nykomling i sammanhanget. Han har till viss del hållit sig i skymundan fram till nu, men har i både musiker- och producentroll jobbat med flera bekanta namn: allt från Llojd till Hanna Järver till Palmegruppen. Under det senaste året har han knåpat på sitt solomaterial, vilket mynnat ut den fyraspåriga EP:n airplane/sunset/rivers, som kommer släppas nu på torsdag den 21 september.

Men första smakprovet kommer redan idag, och i sin debut så får Norbert Lukács sällskap av ingen mindre än Nina Kinert. ”Garden” är fyra minuter av lo-fi-romantik, omslutet av ett tunt lager vemod.

– Det började som en instrumental bit hårt inspirerad av Musette, Daniel Ögren och några gamla Bruce Lee-soundtrack. Jag tyckte att den blev rätt bra och skrev en text till den. Drömde om att Nina skulle sjunga med mig och vågade fråga.