Redaktionens favoriter v.37

Dream Lake

Då var det dags för den sedvanliga fredagslistan!

Dream Lake – ”Midnight Sun” (video)

Drömska Stockholmsduon Dream Lake bjuder på veckans finaste video. Det här är en nostalgisk tillbakablick på en sommar för länge sen; Niklas Willar Lidholm i bandet fann inspiration i hans pappas gamla semesterfilm från 60-talet. Resultatet passar låten perfekt. Ljuvlig sång från Isabella Svärdstam också.

Yuniko ft Connor – ”Adidas” (låt)

Artisten och producenten Yunikos låt ”Adidas” är en hyllning till varumärket men också till drivna krafter i förorten som trots ett hårt klimat fortsätter att kämpa för att nå sina drömmar och skapa ett liv att vara stolt över. Debutrapparen Connor sätter pricken över i:et.

King Krule – ”Dum Surfer” (video)

Archy Marshall aka King Krule är oemotståndligt dubjazzig på nya singeln ”Dum Surfer”och videon – med musicerande zombies – är en av årets bästa. Brittens kommande album The Ooz släpps den 13 oktober.

Alice Boman – ”Dreams” (låt)

Alice Boman har varit borta alldeles för länge från rampljuset men idag kom äntligen en ny låt. ”Dreams” är första smakprovet från en kommande LP och ytterligare ett bevis på att Boman är en av Sveriges mest intressanta sångerskor. Magi!

Rome Is Not A Town – ”I’m In A Brand” (video)

Göteborgsbandet Rome Is Not A Town följer på sätt och vis samma tema som King Krule; att se uttråkad ut är en av grundpelarna inom viss musik och medlemmarna gör sitt bästa för att inta rollen som livströtta bandmedlemmar. Zombie-looken 2017. I videon skymtas Erik Toresson från grymma Tyred Eyes. Rome Is Not A Town släpper sitt debutalbum It’s A Dare den 29 september.

Linn Koch-Emmery – ”Under The Sun” (låt)

Precis när vi hade gett upp hoppet om någon slags indiansommar levererade Linn Koch-Emmery en solskensdänga i dubbel bemärkelse. Svensk gitarrpop blir inte bättre än så här.