10 anledningar till att besöka gatufesten NGBG på lördag

20155642_1973887436187579_7345135672648299679_n

På lördag går den andra upplagan av gatufesten NGBG av stapeln i Malmö. HYMN-redaktionen har lusläst programmet och plockat ut några programpunkter som vi ser fram emot extra mycket.

Kvinnliga situationen

Feministisk rap kan en inte få för mycket av och vi ser fram emot att krossa patriarkatet ihop med Malmös coolaste hiphopcrew. 21:30 på Old Skool-scenen is the place to be.

Biltvätten

Vi håller alla tummar och tår för att förra årets succéscen Biltvätten (eller Al Amilis Bilhandtvätt) ska hålla samma mått i år som i fjol. Hyllade syntpopdrottningen Anna Öberg & Härsk kommer i alla fall spela där enligt programmet (22:45). Lär bli en surrealistisk upplevelse.

Malmö Nya Dronesällskap

Konsttidskriften Little Finger är med på tåget och en av deras programpunkter stavas Malmö Nya Dronesällskap. En akt som tidigare spelat på Skissernas Museum och Galleri Frank och som också kommer medverka på Nathan Larsons festival Dream Music i höst. Lär bli magnifikt – glöm inte yogamattan!

Hanutten

Glitter, känslohav och kärlek utlovas när Hanutten aka Hannah Harvigsson ställer sig på scenen DOCKS kl 20. Gillar du pop med svenska och personliga texter så är det här ett absolut måste.

Katthem

Katthems stökiga poppunk blir ofta ännu stökigare – och ännu bättre – live. Att medlemmarna byter instrument och turas om att köra leadsång gör att man aldrig riktigt vet vad man kan vänta sig. Kombinerat med starka låtar och grymma sånginsatser gör det här Katthem till ett av NGBGs omistliga konserter. Peppa genom att lyssna in er på bandets två grymma EP:s Bby Shower och Ritalina. Vi ses 18:25 på Plan B.

Lava Bangs

Göteborgstrion Lava Bangs levererar postpunk som bjuder både på smittsamma melodier, punkig intensitet och allsångsvänliga refränger. Live har bandet en explosiv energi som tar låtarna till en ny nivå. Debutalbumet Quit Continue hyllades – med all rätt – av alla från HYMN till Louder Than War. 22:10 på Plan B är tid och plats.

The OhNos

Malmös främsta leverantörer av skramlig garagerock är precis som Katthem och Lava Bangs bokade av alltid lika träffsäkra Plan B. The OhNos senaste släpp Dirty Panties skvallrar om att det kommande debutalbumet lär bli en riktig fullträff. Kom i tid, redan klockan 14:50 på Plan B är det som gäller.

Knifven

Att Stockholmsbandet Knifven numera har replokal även i Malmö är en lovande nyhet för alla Malmöbor som gillar melodisk svensk punk. Albumet Brinner (som släpptes på Gaphals i våras) ger en fingervisning om vad man kan vänta sig live – energifylld och catchy punk av den gamla skolan. Kvifven spelar kl 19:30 på Roadrunner Road-scenen.

Old Lost John

Den som föredrar lite mer stillsam musik bör kolla in Old Lost John, en av Malmös bästa singer/songwriters. Tomas Thunberg, en gitarr, lite solsken (ja, vi hoppas trots att väderprognoserna ser dystra ut) och eftermiddagen är kirrad! Spelar på scenen 22 Itchycoo Park kl 14:15.

Musikquiz med HYMN

Sist men inte minst vill vi givetvis tipsa om den underhållning som HYMN styrt upp. Mellan 16 och 20 i ölområdet blir det musikquiz med Malmötema med vår quizmaster och lokalredaktör Ola Elleström. Dessutom dj-set av HYMN-skribenter. Event hittar du här.

Kolla in bildreportaget från förra årets NGBG här.