Redaktionens favoriter v.34

Kim Gordon. Foto av Jesper Berg / Rockfoto

Då var det dags att fira fredag igen. Redaktionen listar musikrelaterat godis från veckan som gått!

Kim Gordon + & Other Stories (klädkollektion)

HYMN goes modeblogg. Det är knappast första gången som musikern och konstnären Kim Gordon (Sonic Youth mfl) ger sig in i modebranschen. Den som var med när det begav sig på nittiotalet minns säkert Gordons eget märke X-girl. Nu har Kim samarbetat med klädkedjan & Other Stories, och den som vill ha en t-shirt eller annat plagg med hennes säregna prints på kommer snart kunna shoppa loss till hyfsat pris.

Dream Music (festival)

Den 14 oktober ser en ny musikfestival dagens ljus på Malmö Live. Tolv timmar kommer att ägnas åt dronemusik och stillhet. Det är filmkompositören och musikern Nathan Larson som är konstnärlig ledare för denna happening, som också gästas av musiker som Melissa Auf der Maur (Smashing Pumpkins, Hole), Stephen O’Malley från Sunn O))), Julianna BarwickLau Nau och Matti Bye med flera. Mer info hittar du här. Lyssna också på festivalens officiella playlist. Nedan samtalar Nathan Larson med Melissa Auf der Maur om vad som komma ska.

King Krule – ”Czech One” (video)

King Krule återvänder efter lång dvala med jazziga och stämningsfulla ”Czech One”. En modern gråtlåt för isolerade själar.

Syd – ”No Looking Back” (låt)

”No Looking Back” är mjuk som sammet och fångar intimitet och vardagsromantik på ett sätt som känns naturligt och personligt. Röstläget är melankoliskt och ligger i linje med ljudbildens återhållsamma karaktär. Låten är producerad av Ricci Riera.

Thåström  – ”Körkarlen” (låt)

Introt till Thåströms nya singel från kommande albumet skulle kunna vara signerat Depeche Mode, och visst finns det fler likheter mellan den förre och de senares pulserande låtuppbyggnad och ljudmatta. Men så fort de första orden, ”Du har så långa fingrar ikväll, din mun som en karamell”, pratsjungs fram känns det tryggt att veta att man befinner sig i det gamla välbekanta Thåströmland.

bakers at dawn – ”Now Look” (låt)

Malmöbaserade bakers at dawns Elliott Smith-klingande musik är alltid bra. I veckan kom en ny fin singel med en Neil Young-cover som b-sida. Missa inte! Släpps via utmärkta bolaget Nytt Arkiv.

Setlists Gbg (spellistor)

Jakob Wilén ligger bakom Facebooksidan Setlists Gbg där han presenterar spellistor inspirerade av setlists från spelningar som har ägt rum i Göteborg. Projektet startade i oktober och passerade nyligen 800 konserter/listor. Sånt här nörderi ska givetvis uppmuntras!

Pink Milk – ”Awakening Of Laura” (låt)

Duon Pink Milk är inte nyskapande, men deras dagsfärska singel ”Awakening Of Laura” borrar snabbt in sig i medvetandet och stannar sedan kvar. Låten är första smakprovet från kommande debutalbumet Purple, som ges ut på nystartade etiketten Black Hair Records.