LYSSNA: Ebbot Lundberg – ”Royals”

På senare år utstrålar Ebbot Lundberg lite av en Johnny Cash-aura. Det beror delvis på hans mer avskalade och mer folkrockiga sound som soloartist, men också på att han likt Cash nu under senare delen av karriären tolkat och skakat liv i både nya och gamla låtar med bravur.

Denna gång handlar det dock inte om något ”Så mycket bättre”-kompatibelt, utan om den utländska stjärnan Lorde och hennes mastodonthit ”Royals”. Utbytt är det tungt lunkande, dunkande beat som så bastant håller uppe originalet. Så även den minimalistiska nakenheten. Här samsas istället mustiga gitarrer, sitar-slingor och ett trumkomp som ivrigt livligt skruvar upp tempot.

Vad som i ursprunglig skepnad är en gripande, sparsmakad och lugnt catchy låt blir i denna tappning muntrare och svängigare med betydligt mer livfull och händelserik produktion.

I höst fortsätter tolknings-bonanzan när Lundberg bjuder in Sveriges artistelit till sin ark där de tillsammans ska piffa upp låtar de håller kärt. Och tidigt 2018 väntar en platta signerad Ebbot.