Veckans FYND: Lejonparten, Scuba Dvala och Spökstad

Lejonparten

Då var det återigen måndag och dags att fokusera på tre FYND som fler borde upptäcka.

Lejonparten

Markus och Mattias i Göteborgsbaserade elektroduon Lejonparten gör enligt egen utsago ”dansmusik om skam, kärlek, och om vad som är värst av meningslöshet och meningsfullhet”. Trespårssingeln ”Vad som helst nu” är lite skruvad syntpop på svenska – musik som antagligen går hem lika bra hos nostalgikern som hos den som gillar modernare tongångar.

Scuba Dvala

Fredrik Bergstrand (som tidigare gjorde musik under namnet Valskrik) singeldebuterade som Scuba Dvala i slutet av juli. Låten ”UFO Stingray” är en drömmig poplåt som handlar om en verklig dröm. Musikaliskt hamnar Bergstrand någonstans mellan Thurston Moore och Real Estate i skivbacken. Skönt jangliga gitarrer och en fulsnygg melodi som sätter sig.

Spökstad

Skånska Spökstads musik hämtar inspiration från progg, punk och postpunk – alltid med sångerskan och basisten Jessica Rövardotter Franzéns texter i centrum. Senaste singeln – starka och ärliga balladen ”Här för dig” – går på repeat hos HYMN-redaktionen. Kolla också upp debut-ep:n Vargen som kom i fjol.

Lyssna på vår playlist med FYND här.