Redaktionens favoriter v.32

EMA

Sakta men säkert kickar vi igång våra fasta format efter sommarledigheten. Här är Redaktionens favoriter vecka trettiotvå.

EMA – ”Blood and Chalk” (låt)

Släppet för Erika M. Andersons nya EMA-album Exile In The Outer Ring närmar sig. Nya ”Blood and Chalk”, som ursprungligen skrevs för #Horror-soundtracket, är bara ett av flera starka smakprov som hittills kommit. Inga tvivel om att plattan kommer att vara riktigt bra. Skriv upp den 25 augusti i kalendern.

HAVEN (musikfestival)

Den här helgen är en drömhelg för oss musiknördar. Inte nog med att Malmöfestivalen drar igång, de nordiska musikfestivalerna Way Out West, Flow och Øya äger också rum. Och nu har även Danmark spottat ur sig en utmanare. Idag och imorgon går nya festivalen HAVEN av stapeln i Köpenhamn. Med band och artister som Perfume Genius, Iggy Pop, The National (som också varit med och skapat festivalen), Bon Iver, Beach House och Feist känns det som att det kan bli en riktig festlig tillställning. Vi ses på Refshaleøen!

The National – ”Carin at the Liquor Store” (video)

På tal om The National. Nya singeln ”Carin at the Liquor Store” skruvar upp förväntningarna både inför spelningen på HAVEN och inför nya plattan Sleep Well Beast som släpps den 8 september. Ljuvlig sånginsats av Matt Berninger.

Vero – ”Virtue” (låt)

Stockholmstrion Vero övertygar med sin nya och sparsmakade singel ”Virtue”.

The War On Drugs – ”Accidentally Like A Martyr” (Warren Zevon-cover)

The War On Drugs tolkning av Warren Zevons ”Accidentally Like A Martyr” måste vara veckans finaste cover. Mer gubbrock än så här kan det nog inte bli, men vem har sagt att det inte är något positivt?