5 låtar: Candice Gordon

20630062_1417806401639306_584646121_o

Den irländska sångerskan Candice Gordon släpper debutalbumet Garden Of Beasts den 8:e september. Albumet är inspirerat av sångerskans flytt till Berlin och försöker fånga stadens speciella stämning.

I juli kom första singeln från albumet, den vrålsnygga ”Nobody”. Vi bad Candice Gordon välja fem låtar som betytt mycket för henne.

En låt som jag älskade som tonåring:

– ”She Moved Through The Fair” – Loreena McKennitt. I tonåren så brukade jag och mina vänner samlas och sjunga traditionell irländsk folkmusik tillsammans, jag har väldigt fina minnen av det. Jag fastnade särskilt för att sjunga klassikern ”She Moved Through The Fair”. Jag hade en fascination för irländsk folkmusik som tonåring och jag tror att det fortfarande influerar mig.

En låt som fick mig att vilja göra musik:

– ”Graceland” – Paul Simon. När jag var barn och bodde i Botswana så älskade jag Paul Simons ”Graceland”. En av mina allra tidigaste minnen är hur jag lyssnar på den låten och tänker ”det är såhär det är nu, det här är mitt liv”. Men jag tror att den första låten jag skrev själv var inspirerad av Nirvana, av deras låt ”Polly”.

En låt som får mig att dansa varje gång:

– ”Zombie” – Fela Kuti. Åh, så svårt att välja bara en. Men jag väljer Fela Kutis ”Zombie”, den går inte att motstå.

En låt som låter som Berlin:

– ”Die Moritat von Mackie Messer”. Berlin har så många olika ansikten som man kan bekanta sig med. David Bowies Low är ett av Berlins ansikten som jag älskar, och det är coolt att köra längs Frankfurter Allee samtidigt som man lyssnar på Kosmischer Läufer. Men om jag ska välja bara en låt så väljer jag ”Die Moritat von Mackie Messer” (dvs ”Mack the Knife”).

En låt som jag önskar att jag själv skrivit:

– ”Carmelita” – A. S. Fanning. Nästan vilken låt som helst av Bob Dylan (hade varit ett riktigt tråkigt svar). A. S. Fanning – som producerade mitt album – skriver fantastiska låtar, väldigt snygga och eleganta. Han skriver låtar som visar något nytt för varje lyssning.