Forever Cult: ”Förhoppningsvis kommer det ett album någon gång”

Foto: Andrew Benge

Foto: Andrew Benge

Efter en årslång paus är brittiska Forever Cult tillbaka med Homewrecker EP. Precis som tidigare material är det utmärkt skrammelrock som blandar 90-talets skitigare alternativrock med poppig punk och taggig postpunk. HYMN ställde några frågor till bandets sångare Kieran Clarke.

Hur gick det till när ni spelade in Homewrecker EP?

– Vi spelade in den förra året med Matt Peel i The Nave-studion i Leeds. Sessionerna var rätt utspridda och vi tog lång tid på oss. Vi har jobbat med Matt Peel förut – på en sjutummare som vi släppte 2015 – och det kändes rätt att arbeta med honom igen. Han har en massa grymma förstärkare och synthar och ett biljardbord – så jag kände mig verkligen som hemma.

Det nya materialet låter annorlunda, var det medvetet som ni rörde er i en annan riktning?

– Det var nog bara en naturlig utveckling. Jag skrev de här låtarna samtidigt som vi turnerade runt i England i början av 2016. Jag antar att jag lugnade ner mig lite då.

Det tog rätt lång tid mellan ert förra släpp och det här…

– Ja, det är på tiden att vi släppte en ny EP. Vi har allihop fokuserat på annat ett tag. 2016 var ett lugnt år för oss men det känns grymt att vara tillbaka med en ny EP och en ny turné.

”2016 var ett lugnt år för oss men det känns grymt att vara tillbaka”

Vad är tanken bakom videon till ”Codeine”?

– Videon regisserades av min kompis Sean Usher, han kom på idén och hörde av sig till oss. Jag är ett stort fan av det han gör, han har arbetat med flera kortfilmer och dokumentärer.

Är ett album på gång?

– Jag skulle älska att spela in ett album. Jag skriver och spelar in hela tiden. Så förhoppningsvis kommer det ett album någon gång.