Hallå där… Riga Tiger!

Pressbild 2

Fans av Vit Päls, Björns vänner och Jens Lekman – se hit! Göteborgsbandet Riga Tiger rör sig nämligen i liknande musikaliska landskap.

Ett debutalbum med den briljanta titeln Jag håller inte med om din åsikt och är beredd att döda dig för den är i görningen och första singeln ”Påvelund” lovar oerhört gott. Idag är det premiär för videon till låten. Hög tid att kolla läget med bandet.

Ni kallar er musik för realismpop – vad exakt karaktäriserar denna genre?

– En sexa Risingsbo 2,8:or och lite sweet chili-chips. Och att en halvtimme i en mataffär kan vara lika mänskligt och intressant som en stormig romans i Toscana.

För oss som bor utomsocknes – vad är Påvelund för något område och varför skriver man en låt om denna plats?

– Det är ett medelklassområde i västra Göteborg. Det var där Anton, som skrivit låten, råkade växa upp och tänkte på såna saker som att spela fotboll, om man är gay och på vem man skulle stöta på utanför Hemköp. Klassiska teman i realismpop, helt enkelt. Man skriver ju om det man kan.

Kan ni berätta något om videon och inspelningen av den?

– Den är inspelad i Påvelund och visar alla platserna vi sjunger om i låten. Vi var ett konstigt gäng som gick runt och filmade barn i området. Om någon funderar på att stämma oss ska de dock veta att en av oss läst 7.5 högskolepoäng immaterialrätt.

Vad kan vi förvänta oss av er debutskiva?

– Ni kan förvänta er jazzig pop och en berättelse om en resa till New York som aldrig blev av! Men förmodligen kommer Jakob Karlberg släppa ännu en pissig jävla låt samma dag så att vår skiva försvinner i etern.

Spana in videopremiären av ”Påvelund” nedan: