Redaktionens favoriter v.26

Canigou

Formatet Redaktionens favoriter tar nu ett kortare sommaruppehåll, men först en omgång musikpärlor från veckan som gått.

Canigou – The World Is A Mountain (EP)

Canigou aka Emma och Richard Lindström fortsätter att leverera fina släpp. Senast i raden är ep:n The World Is A Mountain – en platta som utvecklar duons experimentella och atmosfäriska elektronika. Pausa allt annat, tryck på play och njut. Eargasm.

Thaiboy Digital – ”Magic” (video)

Thaiboy Digital är främst känd för att vara en del av Yung Leans närmaste krets. På nya solosingeln ”Magic” är stämningen lågmäld, återhållsam och minimalistisk, men det hindrar inte musiken från att engagera. Låten finns med på Thaiboy Digitals aktuella EP S.O.S. (titeln står för Suicide or Sacrifice).

Broken Social Scene – ”Stay Happy” (låt)

Om exakt en vecka är det äntligen release för nya albumet från allas vårt favoritmusikkollektiv från Kanada. Det är naturligtvis Broken Social Scene som åsyftas och fjärde singeln från kommande Hug Of Thunder gör ingen besviken.

Pomona Dream – ”Tropicana” (låt)

Göteborgsduon Pomona Dream blandar easy listening, brasilianska 60-talsinfluenser, jazz och hiphop till en fungerande helhet. Och Sandra Bang sjunger bättre än någonsin. ”Tropicana” präglas av tidlösa och inbjudande melodier, som förtjänar att uppmärksammas på bred front.

Tyler, The Creator – ”911/Mr. Lonely” (låt)

Inom loppet av några timmar släppte Tyler, The Creator singlarna ”Who Dat Boy” och  ”911/Mr. Lonely”. Förstnämnda låt gästas av A$AP Rocky och har fått en snygg video, medan sistnämnda spår är ett samarbete med Frank Ocean. Tyler övertyger och ser ut att ha något intressant på gång.

She Keeps Bees – ”Our Bodies” (låt)

Jessica Larrabee, frontkvinna i Brooklynbaserade She Keeps Bees, fortsätter att knocka oss. Det räcker att kolla på sonogrammet i Soundcloudlänken till nya ”Our Bodies” för att förstå att detta är riktigt bra grejer.

Rag’n’Bone Man – ”Human (live på Glastonbury)” (blåsarrangemang)

Ett av fjolårets stora genombrottsnamn i Storbritannien, Roskilde-aktuella Rag’n’Bone Man, spelade på Glastonbury gångna helgen. Blåsarrangemanget i hitlåten ”Human”, en låt som i original inte innehåller något blås alls, blåser (!) fullständigt omkull oss. Trombonen är galen. Livemusik när den är som bäst.

Samantha Urbani – ”Go Deeper” (video)

Brooklyn-bandet Friends hade sina 15 minuter i rampljuset, men nu ska sångerskan Samantha Urbani ta tag i solokarriären på allvar (2013 gästade Samantha Blood Orange-skivan Cupid Deluxe). Aktuella singeln ”Go Deeper” – tredje släppet totalt – har fått en 80-talsdoftande video som kompletterar musiken. Låten finns med på debut-EP:n Policies Of Power som ges ut på Lucky Number senare i år.

Sarajevski – ”Softlight” (remixar)

Bröderna Bojan och Aleksandar Buntic och deras projekt Sarajevski golvade oss totalt med deras debutsingel ”Softlight” tidigare i år. Glädjen är därför stor när spåret nu fått tre nya remixar. Australiens Sun City, LA-baserade Jamie Prado och Jamie De Von från Stockholm har fått äran att klä låten i nya sommarkläder. Erika (SWIM) som gästar på sång är för övrigt en av de bästa sångerskor som det här landet begåvats med.