PREMIÄR: BOXAREN – ”Bak i tiden”

Foto: Jesper Witte

Högintressanta BOXAREN från Göteborg, som bara för ett par månader sedan släppte Pussel – en av årets bättre hamnsjåarplattor – är redan nu tillbaka med nytt material. ”Bak i tiden” heter singeln, och HYMN har fått äran att stå för premiären.

Under låtens dryga tre minuter möter vi hittills okända sidor av BOXAREN. Borta är debutalbumets grovsnusfiltrerade rock och känslan av desperat rundgång. Istället bjuds vi… dansband! Åtminstone nästan.

Ty med hjälp av ömsint kör och ett bombastiskt schlagerpiano fläker BOXAREN här ut allt det mjuka och nostalgiska som dväljs bakom knytnävsfasaden. Somrigt och lättuggat vid första anblicken, men den lulliga, semi-aggressiva göteborgskan och den inåtvända texten skänker låten ett labilt skimmer. I slutet eskalerar känslorna och allting mynnar ut i något slags kåkfarardisco. En av sommarens höjdpunkter, utan tvekan.

Lyssna nedan: