VIDEOPREMIÄR: Barnet – ”Sopbilen”

Umeåprojektet Barnet är just nu aktuella med ljuvliga ep:n Min systers hund, en platta vi skrev om i Redaktionens favoriter v.22.

Bandets tolkning av Twin Peaks-temat har fått rejäl buzz i musiksverige (streamad över 36.000 gånger), men nu är det dags för spåret ”Sopbilen” att stå i fokus. Barnet har nämligen spelat in en fin video till låten. En video som idag har premiär på HYMN.

Frida Johansson i bandet berättar:

– Delar av Barnet var på turné med annat band (Kraja) och upptäckte det mystiska och spännande som hände runtomkring i staden Brno, Tjeckien. Detta gav videoinspiration till låten ”Sopbilen” som är ett kollage av märkliga men fina minnen. Till exempel hur ens kanin fick ett värdigt slut i ett paket som högtidligt överlämnades till sopbilen.

Låten är inspelad och producerad av Barnet och mixad av Henrik Oja Second Home.

Spana in videon ovan!