Redaktionens favoriter v.25

Arkivbild. Foto: Mattias Petterson/Rockfoto

Hoppas det finns lite tid över för fantastisk musik denna midsommarafton. Här är HYMN-redaktionens favoriter v.25.

Sharon Van Etten – “Not Myself” (Hercules & Love Affair-remix)

Vid tiden för massskjutningen på nattklubben Pulse i Orlando för ungefär ett år sedan släppte Sharon Van Etten låten ”Not Myself” till minne av offren. Nu har Hercules & Love Affair gjort en remix som passar dansgolvet. Fantastiskt!

HAIM – ”Want You Back” (video)

Släppdatumet för systrarna HAIMs andra fullängdare närmar sig med stormsteg. Den 7 juli kommer Something To Tell You och sprillans nya videon till helgjutna singeln ”Want You Back” gör oss om möjligt ännu mer peppade på nya albumet än vi var förut. Synkroniserad dans FTW!

Maliibu Miitch – ”4 AM” (video)

Bronx-rapparen Maliibu Miitch är svårt cool och videon till senaste singeln ”4 AM” sätter Miitch på tronen. I en intervju med THE FADER berättar hon att inspelningen skedde nattetid för att fånga den rätta känslan.

Briana Marela – ”Give Me Your Love” (låt)

En av skivbolaget Jagjaguwars många grymma artister är Seattle-baserade Briana Marela. I veckan kom den andra singeln från hennes kommande album Call It Love. Precis som alltid serverar hon en magisk blandning av ljuv älvfolk och experimentell elektropop.

The Dream Syndicate – ”How Did I Find Myself Here” (låt)

Den allmänna synen på The Dream Syndicate är väl att de hade sin storhetstid på 80-talet med grymma album som The Days of Wine and Roses och Out of the Grey. Så släpper de plötsligt 2017 en ny singel som är över 11 minuter lång och bland det absolut bästa vi hört i år. Inget som känns före detta, det är fullt av ideer men utan att kompromissa med sitt sound. Och plötsligt är deras besök i Skandinavien i höst som något som absolut bör skrivas upp i kalendern.

Valdemar – ”Kind” (låt)

”Kind” är första smakprovet från Valdemars kommande EP Late Modern och musiken är subtilt producerad, med pulserande rytmer och ljudupptagningar från Stockholms tunnelbana. De olika elementen går in i varandra och formar en av årets finaste elektroniska skapelser.

Vince Staples – ”Alyssa Interlude” (låt)

Vince Staples visar klass på nya skivan Big Fish Theory och vemodiga ”Allysa Interlude”, som samplar The Temptations klassiker ”I Wish It Would Rain”, ger de innersta känslorna fritt utrymme. Amy Winehouse inleder låten med en intervju från 2006.

Soccer Mommy – ”Allison” (video)

Sophie Allison ligger bakom aliaset Soccer Mommy. Framöver släpps ett minialbum via Fat Possum, en platta som samlar gamla och nya spår. En av låtarna som kommer finnas med är magiska ”Allison” som nyligen fick en minst lika fin video. Harry James Clifford står för regi. Bör falla fans av akter som Mitski och Angel Olsen i smaken.