PREMIÄR: Klara Andén – ”Du som är ung”

Foto: Simon Hillstedt

Singer/songwritern Klara Andéns musikkarriär började 2014 då hon vann Linnea Henrikssons covertävling med sin version av ”Halmstad” – en tolkning som i nuläget har nästan hundra tusen lyssningar på Spotify.

På nya singeln ”Du som är ung” bjuder hon på en trap-influerad ljudbild och sjunger om livet som gått efter studenten för två år sedan.

– Att vara i den här åldern är något jag har sett fram emot sedan jag var liten och något som jag märker att många äldre gärna ser tillbaka på med glittrande ögon. Det ligger helt enkelt ett konstant tryck av höga förväntningar bakom allt man gör. Det är frihetens tid. Samtidigt är det vi unga som drabbas mest av bostadsbristen och den tuffa arbetsmarknaden. Vi ska också ta många av livets stora beslut, bana väg för framtiden och se till att skaffa oss de liv vi vill ha. Jag tror att många unga lever med många motstridiga känslor och det är de jag vill lyfta fram i den här låten, säger Klara.

Låten släpps officiellt imorgon men redan idag kan du förhandslyssna nedan: