Veckans FYND: Linnéa, Ell & Hart och Y T V

Linnéa. Foto: Hilda Bordahl

Måndag betyder som vanligt Veckans FYND. Nedan presenteras tre akter som fler borde ha koll på:

Linnéa

Cherish Label fortsätter att imponera. Senaste stjärnskottet i detta stall kallar sig Linnéa och har tidigare gjort musik med Heart/Dancer och HELH. Debutsingeln ”Dreamgirl” passar som handen i handsken bland övriga artister hos Cherish – r&b-doftande electropop av bästa sort alltså.

Ell & Hart

Stockholmsbaserade svensk-australienska duon Ell & Hart ep-debuterade med Jot i förra veckan. Jade Ell och Sheona Urquhart bjuder på skönsång, saxofon och härliga beats samt ett sound som känns både klassiskt och modernt på samma gång. Fun fact: Urquhart spelade med i TV-serien Neighbours en gång i tiden.

Y T V – ”Blod & märg”

Bakom artistnamnet Y T V hittas solodebuterande Oscar Sjöstrand. ”Blod & märg” låter dock mer än färdig, med ett skönt driv och en text som får en att stanna upp. Musiken fångar vardagliga ögonblicksbilder, men utan att vara övertydlig. Efter sommaren utlovas mer musik.

Lyssna på vår playlist med FYND här.