Mer av allt när Alvvays återvänder med ”In Undertow”

Som en skänk från ovan återvänder Alvvays med den tårdrypande kärleksromansen som heter ”In Undertow” och det klickar precis lika bra som det gjorde för dryga tre år sedan när bandet debuterade med sitt självbetitlade album. Gitarrerna är lika dränkta av reverb och skit, samtidigt som Molly Rankin och de svepande syntarna är lena med en underliggande tuffhet. Och Alvvays förmåga att måla upp skeenden man lever sig in i består.

Hand i hand går nostalgi, livssvackor och relationer. Som med lätthet går att relatera till. Textrader som ”You find a wave and try to hold on for as long as you can” och ”When you get old and faded out will you want your friends?” slår till extra starkt mot hjärta och hjärna.

Allt som allt lever ”In Undertow” med sitt mer robusta, fylliga sound och fortsatta drömlika atmosfär upp till de skyhöga förväntningarna. Den har mer av allt; allt på gott. Att vänta på albumet Antisocialites som släpps den i början av september blir en pina för bittersöta indiepoppare världen över.