Priests: ”Vi vill att vår musik ska vara föränderlig”

Priests-press-pic-by-audrey-melton 2

Tidigare i år släppte amerikanska Priests debutalbumet Nothing Feels Naturals, en fantastisk uppvisning i nyskapande postpunk. Nu är bandet ute på sin Europaturné, en resa som tar dem till bland annat Primavera och Roskildefestivalen. Vi skickade iväg några frågor till bandet.

Ert nya album Nothing Feels Natural låter väldigt annorlunda om man jämför med ert förra släpp Bodies And Control And Money And Power, försökte ni medvetet göra nånting annorlunda?

– Ja! Eller på sätt och vis, vi försöker alltid göra något annorlunda. Vi vill att vår musik ska vara föränderlig, aldrig statisk.

Hur gick det till när ni spelade in den nya skivan?

– Det tog väldigt lång tid av lite olika skäl. Framförallt på grund av pengaproblem. Första versionen som vi spelade in lät inte alls som vi ville, så vi spelade in igen till allt lät rätt.

PriestsColor-1-audrey-melton1

Hur går det till när ni skriver texterna?

– Katie Greer skriver de flesta av texterna, men Daniele Daniele har skrivit några av dem. Inspirationen till texterna kommer från vardagen, från nyheterna, filmer och böcker. Sen finns det vissa personer också som inspirerat oss särskilt, som Angela Davis, Chris Kraus, Gil Scott Heron, Suburban Lawns, Patti Smith, Audre Lorde… listan skulle kunna göras lång.

”Vi ville inte vara tvungna att fråga andra om de ville ge ut vår musik”

Varför har ni valt att starta ett eget skivbolag (Sister Polygon Records)?

– Vi startade vårt skivbolag eftersom vi ville släppa vår egen musik. Vi ville inte vara tvungna att fråga andra om de ville ge ut vår musik. Det är klart att det är dyrare och långsammare men det är också enklare att stå på egna ben.

Hur går Europaturnén? Finns det några planer på att komma till Skandinavien någon gång?

– Just nu är i Amsterdam. Vi älskar att turnera i Europa. Vi hoppas verkligen att vi kan komma till Skandinavien nån gång, kanske i oktober eller november.