Veckans FYND: LOUUD, Femöresvagnen och Prekariatet

LOUUD

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan.

LOUUD

Londonsvensken Louise Udin singeldebuterade tidigare den här månaden med starka ”Fools”. Under pseudonymen LOUUD gör hon modern pop i stil med kollegor som Tove Lo, samtidigt som det finns spår av ett mer klassiskt popsound. Det gör att låten på samma gång känns superhipp och tidlös. En EP kommer framöver och det ser vi fram emot.

Femöresvagnen

Piteå-bandet Femöresvagnen bjuder på en trevlig blandning av skev gitarrrock och texter inspirerade av sjuttiotalets proggrörelse, vilket resulterar i en genre som närmast kanske skulle kunna benämnas ”indieprogg”. Debutsingeln ”Mammas gata” beskriver livet som arbetare med en gnutta humor och en rejäl dos vemod. Dessutom hinner man leverera en referens till Kjell Höglund. Lysande!

Prekariatet

Födda ur Göteborgskollektivet Studio Chapman stiger Prekariatet rakt och bestämt in på den svenska musikscenen. De är högaktuella med debut-EP:n Status: Prekär som utgör en spännande blandning av melodisk indiepop med 80-tals vibbar och klassisk svensk punk som påminner om Imperiet och Ebba Grön. Allt detta toppas med vassa samhällskritiska texter om den moderna arbetarklassens osäkra vardag. Ett lovande projekt värt att hålla koll på.

Lyssna på vår playlist med FYND här.