Redaktionens favoriter v.20

Fleet Foxes

Dags att maxa fredagskänslan genom att bjuda på några musiktips från veckan som gått.

Fleet Foxes – ”Fool’s Errand” (video)

Det är mindre än en månad kvar till släppet av Fleet Foxes nya album Crack-up. Kan inte tänka oss en bättre uppladdning än videon till ”Fool’s Errand”. Magiskt på alla sätt och vis, både visuellt och rent musikmässigt.

Mountain Bird feat. Autrey – ”Cliché” (låt)

Stockholmsbaserade producenten Adam Öhman aka Mountain Bird bjuder på nya låten ”Cliché” in Nashville-baserade sångerskan Emily Autrey och det låter alldeles ljuvligt. Det här är verkligen musik för soliga vårdagar.

Mares – ”Freddie” (låt)

Uppsalabandet Mares poppar in helgen med dagsfärska ”Freddie” som är producerad av Johan Eckeborn (Jonathan Johansson osv). Ett av flera fina släpp från skivbolaget HYBRIS denna vecka.

Skiftande Enheter – ”Rastlös” (låt)

Göteborgsbaserade Skiftande Enheter släppte sin debut-EP för ett par veckor sedan, men låten ”Rastlös” har slutligen letat sig in på redaktionslistan. Skev punkrock, en Robert Quine-gitarr och textrader om samhällets förfall. Skiftande Enheter spelar på Folks vårfest den 24 maj.

Terry – ”Take Me To The City” (video)

Den australiensiska kvartetten Terry ligger inte på latsidan – efter två EP-skivor och en fullängdsdebut, släppta förra året, är de återigen på gång med nytt material. Nya singeln ”Take Me To The City” matchar pop, country och indierock på bästa sätt. Den 30 juni släpps gruppens andra album Remember Terry.

Darya & Månskensorkestern – ”Helsingistä Boråsiin” (låt)

Darya Pakarinen och hennes Månskensorkester släppte nyligen det helt ljuvliga albumet Uusi Atlantis. Vi byter favoritspår hela tiden, men det är alltid svårt att passera ”Helsingistä Boråsiin”, med bland annat ett mäktigt trombonesolo från Viktor Brobacke, utan att trycka på repeat.

Public Service Broadcasting – ”They Gave Me a Lamp” (låt)

Britterna har som vanligt hittat en gammal dokumentärfilm att leka med. Resultatet blir återigen lika svängigt som intressant.

Ron Gallo på Plan B i Malmö (spelningstips)

Ron Gallo släppte albumet Heavy Meta i februari, ett av årets hittills bästa släpp som tyvärr hamnat lite utanför radartäckningen hos många medier. Han lär vara ganska vild live också så att närvara vid den enda Skandinavien-spelningen under hans Europaturné är helgens bästa tips. Och Plan B bjuder på annat kul också – innan spelningen blir det bingo och efteråt blir det lasix-info.net. Helkväll! Läs mer här!

Blänk – ”Running” (video)

En låt som är ”laid back och passar våren” sa Lina Öhman och Simon Trabelsi från Blänk, när vi intervjuade dem tidigare i år om senaste singelsläppet ”Running”. Nu kommer en lika laid back och somrig video, inspelad på Gröna Lund och Liljeholmskajen i Stockholm.