3 x Punk Slime

Stockholmsbaserade skivetiketten PNKSLM Recordings är ständigt på tapeten, både utomlands och i Sverige, och denna vecka är ingen undantag. Daniel Andersson tipsar om tre släpp.

Les Big Byrd – ”Two Man Gang”

Stockholmsbandet Les Big Byrd, frontade av übermannen Jocke Åhlund, är aktuella med singeln ”Two Man Gang”, som är gruppens andra release på PNKSLM (2014 släpptes Back To Bagarmossen). Jag hörde den korta radioversionen på P3:s Musikguiden, kände mig likgiltig, men fullängdsinspelningen som kom idag fångar både den nyfunna popådran och de patenterade psyckrock-influenserna – det bästa av båda världar. Mitt råd: skippa radioversionen.

Shit Girlfriend – ”I Don’t Wanna Die”

Shit Girlfriends debutlåt ”Mummy’s Boy” har spelats flitigt på hemmastereon och nu gör PNKSLM ett smutsigt paket av nämnda spår och nya singeln ”I Don’t Wanna Die”. Missa inte! London-scenen levererar.

Laura-Mary Carter och and Natalie Chahal – duon bakom namnet – ger sken av att vara totalt likgiltiga, som alla tuffa rockers, men musiken engagerar desto mer. Ett framtidsnamn.

ShitKid – ”Two Motorbikes”

Som småbarnsförälder kan jag inte rekommendera att köra motorcykel utan hjälm, men Åsa Söderqvist aka ShitKid kör i 220 utan eftertanke eller ånger. Nya singeln ”Two Motorbikes” är lika nonchalant och uppkäftig som alltid. Debutalbumet Fish släpps den 2 juni.

I andra delar av rock ’n’ roll världen har Pascal släppt nya singeln ”Hellre ensam” och Södra Sverige är aktuella med sitt andra album RAK KANT.