Redaktionens favoriter v.18

HAIM

Helgen är på ingång och HYMN firar som vanligt genom att låta redaktionen tipsa om den bästa musiken från veckan som gått.

HAIM – ”Want You Back” (låt)

Systrarna i HAIM är lätta att älska och nysläppta ”Want You Back” skruvar upp förväntningarna inför kommande fullängdaren Something to Tell You som släpps i juli. Ljuvligt soundtrack till soliga vårdagar!

Phosphorescent – “This Land Is Your Land” (Woody Guthrie Cover)

Som en del av projektet Our First 100 Days (som nu är avslutat eftersom det gått 100 dagar sedan Trump blev president) bjuder Phosphorescent på en magnifik Woody Guthrie-cover. Gåshud från första ton.

Rein – ”C.A.P.I.T.A.L.I.S.M” (låt)

Det går att komma långt med attityd och Rein har mest attityd just nu.

Ball – ”Satanas” (video)

Att titta på videon till Balls nya singel ”Satanas” är som att hamna mitt i ett nummer av 70-talsserietidningen Chock. Bojkottad av Konsum på sin tid. Hårdrock med satanistiska förtecken – inget nytt, men underhållande.

Avfall – ”Mental Preparation” (video)

Det nya synthpunk-projektet Avfall låter som ett tyngre Joy Division – debutsingeln ”Mental Prepearation” osar av radioaktivitet, ångest och uppror. Detta är musik som får hjärnor att smälta. Bakom projektet hittas Joel Segerstedt och Daniel Söderberg.

Medi möter Lindha Kallerdahl (spelningstips)

Ständigt oförutsägbara improvisationsduon Medi fortsätter att slå sina påsar ihop med musiker de gillar. Vad resultatet blir vet varken de själva eller publiken förrän spelningen är genomförd. Denna gång är det grymma jazzsångerskan Lindha Kallerdahl som blir utmanad av duon. Låter synnerligen spännande på förhand. Platsen är Galleri Ping-Pong i centrala Malmö och dagen är på söndag (7 maj). Läs mer här. Och en intervju med Medi här.