LYSSNA: Orange Crate Art – ”Tissues With Issues”

Malmöitiska enmansprojektet Orange Crate Art jobbar ständigt på ny musik som det verkar. Idag släppte han en ny låt med tillhörande video på youtube, en låt som kommer att vara öppningsspåret på kommande albumet Quantum Distortion in Empty Space. Ett album som kommer när det kommer. Det är en av fördelarna med att ge ut musiken själv, det är inte så noga att gå ut med releasedatum på förhand. Det får ta den tid det tar. Sympatiskt.

Tobias Bernsand, som står bakom Orange Crate Art, kallar ”Tissues With Issues” sin första Talking Heads-låt. I övrigt blandas som vanligt när OCA är i farten vissa influenser från husgudarna Brian Wilson, Kevin Shields och Tim Gane (Stereolab) samtidigt som kraut finns tydligt närvarande i låtens struktur. Ljudbilden är allt annat än polerad. Sammantaget låter det lika egensinnigt som vanligt, vilket vi tackar för.