Veckans FYND: The Glass Bead Gamblers, The Konflikträdda och NOVA BECC

The Glass Bead Gamblers

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan.

The Glass Bead Gamblers

Stockholmsbandet The Glass Bead Gamblers bjuder på vrålsnygg indie/psychpop med smittande energi på sin debutsingel ”Be The Horse”. Låten är det första släppet från EP:n Affirm The Animal som kommer inom kort.

The Konflikträdda

Bandet kommer från Stockholm och presenterar sig själva som en ”proggig pop/rock-trio, svängig och smäktande”. HYMN konstaterar att de spelar skev indie med bas, trummor och klaviatur. Låtarna handlar i sedvanlig ordning om misslyckad kärlek och vardagsförvirring. The Konflikträddas sjungande frontfigur tillika trummis Isak Parkman är för övrigt kusin till hyllade Sara Parkman. Vi misstänker att klanen Parkman är på god väg att bli nya klanen Taube i svenskt kulturliv. Minns var ni läste det först! (Ps. 21/4 spelar The Konflikträdda live på Kings Table i Stockholm)

NOVA BECC

Rebecca Petersson är en erfaren sångerska som vanligtvis arbetar med allt från kör-gig med svenska artisteliten till jazz- och soul-spelningar. Hennes eget soloprojekt NOVA BECC är just nu högaktuellt med singeln ”Hon vet det”. Rebecca beskriver själv låten som ”en flirt mellan The Weeknd, Daft Punk och Ariana Grande, men på svenska”. Det här är en pophit som lovar gott inför framtiden!

Lyssna på vår playlist med FYND här.