PREMIÄR: Kassandra – ”No Longer Lovers”

Kassandra är namnet på den artist som tidigare släppt spår som ”Abdicate” och ”Run”, låtar som satte bloggar världen över i spinn – och fick Tove Lo att skriva en hyllning på sin Instagram.

Några år senare har Kassandra tillsammans med sin musikaliska vapendragare Martin Eriksson lämnat Universal för att släppa singeln ”No Longer Lovers”, ett första smakprov från kommande EP:n Fantasma som beräknas komma senare i år.

– Jag insåg ganska tidigt att jag drev mitt artisteri bäst på egen hand tyvärr, så jag valde att lämna dem till sin grej så att jag kunde fortsätta göra min. Jag trodde väl någonstans att jag äntligen skulle få börja släppa musik, vilket jag i egenskap av någon slags perfektionist valt att vänta med så jävla länge innan jag signade med ett majorbolag.

”No Longer Lovers” är en stram känslostorm med reverbdränkt sång som är stor nog att få katedraler att huka sig. Själv berättar Kassandra om singeln som HYMN har äran att premiära idag så här:

– ”No Longer Lovers” är en gestaltning av känslan en lämnas med när en valt att avsluta ett förhållande där kärlek fortfarande finns kvar, men något står i vägen för att kärleken ska kunna näras.

Premiärlyssna nedan: