VIDEOPREMIÄR: A Beautiful Friend – ”Your Bad Conscience”

ABeautifulFriend_press

A Beautiful Friend, alias Pelle Ekerstam, flyttade till storstaden från Småland på 90-talet. Den vilsna, ensamma känslan han hade då, sjunger han om i låten ”Your Bad Conscience” – och försöker fånga i musikvideon som hör till. Premiärse den här!

”Your Bad Conscience” är första singeln från A Beautiful Friends kommande fjärde fullängdare Big City, Bright Lights, som kommer att släppas i två delar under året.

Pelle Ekerstam, som står bakom artistnamnet, är en sångare, låtskrivare, multiinstrumentalist och stråkarrangör som bland annat har skapat ljuv musik tillsammans med Eva Dahlgren och Shout Out Louds.

Emil Svanängen, aka Loney Dear, har sagt att Ekerstams tidigare countryband Yukon AK fick honom att själv vilja starta band.

Så här berättar Ekerstam om vad han ville fånga med musikvideon till ”Your Bad Conscience”, som du ser först av alla på HYMN.

– Öppningsfrasen i låten – ”Remember how I once felt lost in this town”. Jag ville försöka fånga känslan av litenhet och ensamhet i den stora staden, som jag ibland kunde känna när jag flyttade hit från Småland på 90-talet. Alla förorter som jag mer än en gång körde vilse i när jag skulle försöka hitta ut till Bromma från E4:an. Jag tror jag hamnade vid Kaknästornet nån gång.

Hur gick inspelningen?

– Jag hittade till och genom alla förorter utan att åka vilse en enda gång. Det verkar som att jag har blivit stockholmare! säger Pelle Ekerstam.

Premiärkolla på videon nedan: