5 låtar: FLAWS

Imorgon är det återigen dags för Klubb HYMN och denna gång riktas strålkastarljuset mot Järpvik och Echo Ladies. Oceanen i Göteborg är platsen. Under kvällen agerar Anton Alvin aka FLAWS DJ. Vi bad om 5 låtar.

En låt som jag minns från mina tonår:

– ”Faces” av Affordable Hybrid. Jag minns Affordable Hybrid från gymnasiet. De var coolast och spelade så grymt bra. De var ”på riktigt” på något sätt. Låten ”Faces” ger mig starka minnesbilder från olika gig. Jag minns hur det kunde vara veckans höjdpunkt att vara ute för sent och höra något band, på den tiden kändes det som en liten bit av världen utanför på något sätt. En del av att växa upp, eller att drömma om livet efter 19 kanske.

Denna låt speglar min egen musik:

– ”Truth Is A Beutiful Thing” av London Grammar. Svårt. Någon sa att jag lät som S. Carey. Då blev jag förstås glad. Men också lite förvånad. Jag har nog själv någon hybrisartad och uppblåst bild av att min musik är unik och talar till en hel generation och så, haha. Eller i alla fall att det finns någon typ av egen ton i det jag gör. Men jag väljer nya London Grammar-singeln ”Truth Is A Beatiful Thing” som liknar min egen musik. Otroligt hett tips. Skört och innerligt och vackert och fult och helt fruktansvärt gripande.

En låt som alltid får mig på bra humör:

– ”(No One Knows Me) Like The Piano” av Sampha. Jag har lyssnat mycket på Sampha ganska länge. Känns som att han kokat under ett tag och att det han gjort gått under någon slags indieflagg. Det finns något i hans röst som är så träffande. Jag tycker att jag hör varenda ord. Ofta försvinner en låt, den passerar revy. Men i det här fallet upplever jag att det inte går att sona ut riktigt.

Den perfekta låten för en sömnig söndag:

– ”re:stacks” av Bon Iver. Haha, ingen aning. Jag har så sällan ro för sånt. Men, jag antar att någon Bon Iver-låt skulle vara lämplig. ”re:stacks” är så otroligt bra till exempel!

Denna låt kan jag inte undvika att spela som DJ:

– ”The Logical Song” av Scooter. Valfri Scooter-hit.