Agent blå gör ingen besviken – Göteborgsbandets nya singel ”Rote Learning” imponerar

Göteborgsbandet Agent blå balanserar på slak lina, de riskerar nämligen att bli en klyscha – ett band som endast återupprepar det som varit. Tur att medlemmarna är så jävla bra på att skriva snygga och effektiva indiepopsinglar. Agent blå är ett samtida Shop Assistants för kids som söker melodistarka popkickar.

Gruppens senaste singel ”Rote Learning”, som är ett första smakprov inför bandets efterlängtade debutalbum, borde inte göra någon besviken. Och de som gastar om att Henrik Berggrens aktuella singel ”To My Brother, Johnny” är indiemusikens räddning, bör ta sig en närmare titt på musksveriges verkliga bakgator. Frågan är om Luxury har en vinstkalkyl. Den 9 juni släpper Agent blå sitt självbetitlade debutalbum och om världen vore rättvis, så skulle skivbolagets grundare Rasmus Hansén få en rejäl bonus efter sommaren.

”Rote Learning” är den perfekta fortsättningen på ”(Don’t) Talk To Strangers”. Gustav Data från Makthaverskan har producerat.