TITTA: Henry Bowers – ”Chewing gum”

Det är lite av en lyx när två av Uppsalas finest, två artister som varit med längst i gamet, släpper nytt på samma dag! Som om det inte vore nog med att Henry Bowers droppar en ny video så släpper dessutom Organismen ett helt nytt album idag.

Om vi lägger till en tredje spelare på den listan så är Bowers-låten ”Chewing Gum” producerad av Viktor Ax som står ansvarig för musik till många i dagens generation av talangfulla rappare. Han har dessutom jobbat med bland andra Bizarre från D12.

Känner du inte till Bowers katalog har du massor att se fram emot. Förutom att vara en av sveriges pionjärer inom slam poetry har han åkt några vändor runt världen med till exempel Sage Francis – en av indierapvärldens och slam poetry-ditots stora legendarer. Bowers kan dessutom lägga till listan av meriter att han har battlat i världens största battlerapliga King of The Dot.

Så börja med att kolla in den här fantastiska bangern ”Chewing Gum” och rör dig sedan vidare till hans YouTubekanal och Spotify där det finns en massa mer lyriskt godis och fantasifull rap och poesi att kolla in.