Veckans FYND: Bo, He Who Walks Behind The Rows och Markawasi

Bo. Foto: Gustav Arnetz

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Bo

Stockholmsbaserade singer/songwritern Nelly Lindenstrand, eller Bo som hon kallar sig när hon gör musik, har en av de mest behagliga stämmor vi bekantat oss med i år. Ljuvliga debutsingeln ”Cold Nights” släpptes i december och under våren kommer nytt material. Det ser vi verkligen fram emot, för här har vi en röst som sent kommer att glömmas bort.

He Who Walks Behind the Rows

Skräckfilmsfantasten Jesper Almén ligger bakom surfiga country-projektet He Who Walks Behind The Rows som nyligen gav ut sin debutsingel med skräcknamnet ”Night of the Living Dead”. Ett debutalbum ska släppas digitalt och på kassett via Rundgång Rekords framöver. Spännande.

Markawasi

Hur ska en kunna värja sig emot ett band som beskriver sig själva som en blandning mellan Cocteau Twins och Adolphson FalkMarkawasi, från Stockholm, gav nyligen ut sin andra ep Man får ta den dröm man får. Och visst är det en dröm – en dröm fylld av synthmattor, reverbgitarrer och melankoliska texter på svenska.

Lyssna på vår playlist med FYND här.