Deppiga indiekids som dansar x 2

I tisdags premiärspelades två dansanta singlar i P3:s Musikguiden. Strax efter varandra. Daniel Andersson tycker att låtarna borde få fart på alla deppiga indiekids.

Azure Blue feat. Tangela – ”New Moon”

Jag slår vad om att Azure Blues nya singel ”New Moon” – synthpop på oljefat – kan få alla deppiga indiekids att blåsa bort luggen från pannan, lämna soffan i det mörkaste hörnet av klubben, för att mötas i gemenskap på dansgolvet. Kajalen kommer att rinna, blickar mötas och risken är överhängande att kvällen slutar i kaos på ett sunkhak som ingen visste existerade. Den bästa musiken gör att en tappar kontrollen.

På singelns omslag, skapat av überbegåvade Alexander Palmestål, gestaltas Azure Blues logga i blått framför två korsade svärd. Under rosen syns två bloddroppar i samma nyans. Intrycket är kallt, men musiken får mig att känna optimism och energi. Tobias Isaksson, personen bakom projektet, blåser liv i en trött genre. Och jag lovar att varje klubbkväll kommer att få ett bra avslut med ”New Moon” i högtalarna. Vad som händer därefter kan jag inte ansvara för.

Azure Blues kommande album Fast Falls the Eventide släpps i vår på Hybris.


FLAWS – ”Prove Me (wrong)”

Göteborgsbaserade Anton Alvin aka FLAWS utstrålar inte samma dekadens som Azure Blue. Scenariot är dock lika självklart. Med sin ljusa, längtande sångröst vänder sig Anton till alla deppiga indiekids som vill fånga känslan av total lycka. Ingen ska behöva sitta ensam. Aktuella singeln ”Prove Me (wrong)” ger hopp om framtiden – du kommer till och med överleva gymnasiet (melankoli och hopp har sällan gift sig på ett bättre sätt). Och jag är säker på att FLAWS gästar nästa säsong av Skam. Ska vi slå vad? Jag tror till och med att singeln kan få Skam-William att återuppta sin DJ-karriär.

FLAWS har en kommande debut-EP på gång.