Redaktionens favoriter v.7

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes

Fredag är som bekant veckans bästa dag. För att fira detta bjuder HYMN-redaktionen på musikgodis från veckans som gått.

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes ft. Matilda Wiezell – ”Closer” (låt)

Så många favoriter på en och samma gång! Steve Buscemi’s Dreamy Eyes går samman med skivbolagskompisen Matilda Wiezell (Melby) och bjuder på härligt indiesväng i nya ”Closer”. Ännu ett bevis på att Stockholm är en popstad att räkna med.

NoMBe – ”Young Hearts” (låt)

Los Angeles-baserade tysken NoMBe står för veckans ljuvligaste ballad. Det här är smooth electrosoul när den är som bäst.

Little Dragon – ”High” (video)

Little Dragons återkomst till strålkastarljuset, låten”High”, kommer med en färgsprakande och nästan hallucinogen video av Ossian Melin. Enda drogen som behövs denna helg.

Feelium – ”Gone” (låt)

Efter Feeliums omväxlande, semi-elektroniska och experimentella popplatta Can You Feel It? (2015) var det klurigt att förutse vilken ljudvåg de skulle surfa på härnäst, men i veckan fick vi en god hint. Det är mer av det analoga på ”Gone” och inget döljs under ett lapptäcke av lager-på-lager-teknik. Flummigt lo-fi-gung med melodier lika kletiga som rosa tuggummi är vad det är.

Kaah – ”JUNGL” (låt)

Det var fyra år sedan Kaah släppte ett album, vilket gör singeln ”JUNGL” mycket efterlängtad. EP är att vänta i vår och fullängdare i höst – och tills spelningarna i Göteborg den 21 april och i Stockholm den 23 april går denna funkiga pärla på repeat.

Albion – ”Fåglarna” (låt)

Enmansprojektet Albion tenderar att låta högtravande och kvasiintellektuell, men efter ett par lyssningar är det omöjligt att avfärda aktuella singeln ”Fåglarna”, som vecklar ut sig till något alldeles fantastiskt. Elektronisk och ödesmättad pop av hög kvalitet (ges ut på Hybris).

The Courtneys – ”Minnesota” (låt)

Flying Nun-signade The Courtneys gör inget som inte gjorts förut, men deras powerpop-influerade garagerock etsar sig fast och nya singeln ”Minnesota” blir till en perfekt bil-åkar-hit.

Talaboman – ”Safe Changes” (låt)

Samarbetet mellan John Talabot och Axel Boman har fått en imponerande start och ”Safe Changes” driver ut på öppet hav till tonerna av ambient och atmosfärisk 80-talselektronika. Debutalbumet The Night Land släpps den 3 mars.

ShitKid – ”Sugar Town” (låt)

HYMN har uppmärksammat ShitKid från dag ett och det finns inga anledningar att sluta. Kommande EP 2 är totalt skruvad och får R. Stevie Moore att verka sansad. Mycket ska en höra innan öronen faller av, eller vad en brukade säga på 50-talet. Aktuella singeln ”Sugar Town” är veckans lo-fi-anthem.