Post Malone spelar för sina grabbiga likar

Post Malone - Debaser Hornstulls Strand, Stockholm. Foto: Alexander Tillheden/Rockfoto.

Post Malone är den Texasfödde hiphopartisten, med dopnamn Austin Post, som blev känd under 2016 med låten ”White Iverson”. Han är aktuell med sitt första studioalbum Stoney och besökte i onsdags Debaser Strand i Stockholm. 21-åringen var tidigare bokad för att spela i slutet av november 2016 men flyttade spelningen till i onsdags. Konserten är slutsåld och under veckan har biljetter flitigt efterfrågats i  Facebook-eventet. Dryga 13 minuter efter utsatt tid kliver en glad kille fram och tar sällskap med sin DJ som redan hållit ställningarna en halvtimme.

Med sina typiska, idag lite rufsiga, flätor och en lugg av bebishår ser Post Malone ut att vara precis det han är, ett kid från USA. Publiken, som till 95 procent består av kepsklädda killar i samma ålder som artisten, jublar när han spelar sina kändaste låtar; ”White Iverson”, ”Too young”, ”Deja vu” (som på albumet gästas av Justin Bieber) och ”Congratulations”.

Han svettas i sin collegetröja och skämtar om de stora badhanddukarna han fått. Han torkar av sitt blanka ansikte och fortsätter leverera låtar i ett jämnt flöde. Mellan låtarna skämtar han om hur folk i sina sociala medier låtsas ha bilar han aldrig sett dem ha i verkligheten. Hans referenser till knark och basket känns inte klockrena i den vita Södermalmskontext han befinner sig i.

Överlag är det en helt ok spelning, låtarna är som väntat bra, Post Malone är charmig och sympatisk, förutom att rappa är han en duktig sångare, men taket lyfter inte. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är men det blir i alla fall inte bättre av att det skrålas ”I got me some bitches, I got me some hoes” på svengelska.