Hallå där… Selma & Gustaf!

7F6A9097_1

Selma Edenståhl och Gustaf Johnson i indiefolkduon Selma & Gustaf tillhör Sveriges mest intressanta musiker i genren. Något de bevisar mer än väl med nya singeln ”Where We Once Belonged” som de idag släpper ihop med sitt band The Unmarried Queen. HYMN kollade läget med Selma inför släppet.

Berätta lite om singeln ni släpper idag!

– För oss handlar ”Where We Once Belonged” om hur jobbigt och förvirrande det kan vara att befinna sig i samma stad som någon man har ett förflutet med. Den är inspelad i ett litet garage i en by utanför Hudiksvall. Vi hatälskar liksom att spela in i det där garaget, men väljer ändå alltid att göra det där. Det jobbigaste är att elen krånglar var och varannan minut, det kan ha förlängt inspelningsarbetet något. Dock tror vi nästan inte att vi skulle kunna spela in någon annanstans än just där. Det där stället har blivit som en samlingsplats för allt kreativt vi skapar tillsammans.

Vem är egentligen The Unmarried Queen?

– Det är Gustafs alter ego! Nejdå, The Unmarried Queen är ingen person (vad vi vet?), utan vårt fantastiska band som vi uppträder, spelar in och producerar all musik med.

Vad kan vi förvänta oss av den kommande ep:n?

– Mycket Selma & Gustaf-sound, fast kanske på ett lite nytt sätt? Vi utvecklas och inspireras av olika saker hela tiden och likaså gör vår musik. Vi har valt ut låtar som har vi har en speciell relation till, som representerar vårt sound och som vi älskar.

Andra planer för 2017?

– Förutom att släppa ny musik så kommer vi att åka ut och turnera i sommar. Det ser vi väldigt mycket fram emot! Ska bli otroligt skönt att få komma ut från det där garaget ett tag…