Redaktionens favoriter v.5

Father John Misty

Då var ännu en helg på ingång och som vanligt firar vi detta genom att låta HYMN-redaktionen tipsa om veckans musikaliska höjdpunkter.

Father John Misty – ”Two Wildly Different Perspectives” (video)

Veckans starkaste meddelande kommer från Father John Misty: “More kids are going to die now thanks to the unbelievably selfish immigration policy of places like Saudi Arabia and the USA” skrev Josh Tillman när han postade låten. Behövs egentligen inte nån vidare presentation än så. Titta på videon och lyssna till texten. Heartbreak.

Nightmen – ”Ahahahaha (Oh No)” (video)

Malmös charmigaste garagerockare är tillbaka med en ny singel samt tillhörande video som fullkomligt stinker rock n roll. Fantastisk försmak inför kommande plattan Can’t Avoid Success – släpps  7 april via Lövley.

Mariam The Believer – ”Crust” (låt)

Mariam The Believers nya låt ”Crust” har fått alldeles för lite uppmärksamhet. Mariam Wallentin visar som vanligt på briljans, lekfullhet och uppfinningsrikedom. Kanske inte det mest radiovänliga, men vem bryr sig om sånt?

Fazerdaze – ”Lucky Girl” (låt)

Nya Zeeländska Fazerdaze släpper denna vecka utmärkta singeln ”Lucky Girl” på klassiska skivbolaget Flying Nun. Det förpliktigar och Amelia Murray – personen bakom artistnamnet – lyckas sätta etiketten på kartan 2017. Kommande albumet Morningside kan bli något alldeles extra (släpps den 5 maj).

Naomi Pilgrim feat Sa-Roc & Yugen Blakrok – ”Racist Friend” (The Specials-cover)

Naomi Pilgrim går samman med rapparna Sa-Roc och Yugen Blakrok och levererar veckans bästa och viktigaste cover. Gåshud!

London Grammar – ”Big Picture” (låt)

Jon Hopkins-producerade London Grammar-singeln ”Big Picture” värmer som en yllefilt i februarikylan. Hannah Reid har verkligen en ängels röst. I sommar ser vi trion på danska Heartland Festival. Något att längta till!