VIDEOPREMIÄR: It’s For Us – ”Ghost Officer

Den vana HYMN-läsaren kunde tidigare i veckan läsa en Q&A med Luxury-signade It’s For Us där de bland annat peppade inför helgens spelning på Where’s The Music?-festivalen i Norrköping, och nysläppta postpunkiga låten ”Ghost Officer” lovar minst sagt gott.

Nu har det blivit dags för videorelease för singeln och HYMN är först på bollen.

Bandets Jon Gredmark har gjort videon. Han berättar:

– Den är inspelad i vår replokal och har en budget på 0 kr. En konstnärlig tanke kring den var att jag tyckte att den lika gärna kunde se lite billig ut, eftersom den ändå var det (istället för att försöka få den att verka proffsigare än den var). En annan tanke var att jag ville göra en ganska ljus och munter video, främst för att skapa kontraster och dynamik gentemot den aningen mörkare texten och musiken. Annars är den tänkt att vara en illustration till låten och därför är flöde och rytm viktiga. Rent visuellt och i sin färgskala är den inspirerad av äldre musikvideor (80/90-tal) med typ Kleenex och sånt.

Spana in videon ovan!