Tre musiktips till Donald Trump

Kanye West

Kanye West

Donald Trump vann slaget om rösterna men har haft svårare att hitta allierade i musikbranschen. Inga A-listkändisar verkar kunna övertalas att medverka på installationen i nästa vecka. Är musiker och konstnärer utrustade med en skarpare moralisk kompass än andra? Eller är det snarare uttryck för förtryckarliberalernas censur?

Hur som helst antas nu en ny strategi i Trumplägret. Ett barnsligt bekant: ”Vi vill ändå inte ha er”. Konservativa Freedom Daily tycker inte att Beyoncé är något att ha: ”Out with the trash. Welcome back class”, ”Trump will no doubt make American classy again.” Young Conservatives är inne på ett liknande spår: ”Time to do away with the celebrity president and MAKE AMERICA GREAT AGAIN.” Japp, det är Grab ’em by the pussy-The Apprentice-Trump det handlar om.

I skrivande stund funderar fortfarande Beach Boys på att ställa upp. Oavsett vad de beslutar kommer jag sitta klistrad framför de toppnamn som ändå skrapats ihop. The Mormon Tabernacle Choir, The Rocketts och så dragplåstret förstås: Jackie Evancho. Du vet talangjaktskändisen? Jaha, ja. Eh?

Polariseringen i USA och stora delar av västvärlden är skrämmande. Men som smygrepublikanen Gene Simmons expertlikt utryckte det i Fox & Friends: ”We have a president elect, let’s move on”.

Därför vänder jag mig nu i en vänlig gest direkt till den tillträdande presidenten. Nedan följer några förslag på akter som kan rädda din stora dag:

1. Kanye West. Efter ert möte i Trump Tower är ni bästisar så vitt jag förstår. Jag skulle älska en tolkning Mac Millers superhit ”Donald Trump”, med rader som: ”The fliest mutherfucker in the room//Take over the world when I’m on my Donald Trump shit//Look at all this money, ain’t that some shit”.

2. Bjud in några band från fashwave(fascist wave)-genren. Exempelvis Cybernazis med hitten ”Galactic lebensraum”. För Steve Bannons skull. (Citat inte lämpliga att publicera.)

3. Om du står utan underhållning den 20 januari får du helt enkelt gå Alec Baldwins önskan på Twitter härom veckan till mötes och låta honom sjunga ”Highway to Hell”. Medan vi andra bara kan hoppas att han har fel.