Veckans FYND: Ocean, Lately La La och Olivia Eliasson

Ocean

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska akter att hålla ögonen på. Årets första FYND hittar du nedan.

Ocean

Göteborgsbandet Ocean släppte sin debut-EP In Another Place i höstas. Här presenterar de tre låtar som ligger på gränsen mellan folk, indiepop och postrock, eller ”slowcore” som det var populärt att kalla den här sortens musik ett tag. Tänker stundtals på band som Low och Red House Painters. Väldigt fint.

Lately La La

Adrian Recordings senaste signing Lately La La, eller Sara K Gustafsson som hon egentligen heter, kallar sin musik för ”Lo-Fi Healing Music”. Och nyligen släppta ”The Dream” är mycket riktigt en ljuvlig lo-fi-pärla. Mer musik är på väg, redan i början på februari kommer ännu en singel. Något att se fram emot! Kul kuriosa är att Sara har gått samma utbildning som Natasha Khan från Bat For Lashes.

Olivia Eliasson

20-åriga Alingsås-tjejen Oliva Eliasson upptäcktes tack vare att hon gjorde covers på sin You Tube-kanal. Bland annat tolkningar av Sias ”Elastic Heart” och Bon Ivers ”Skinny Love”. Nyligen debuterade Olivia med moderna poplåten ”Do You”. Hit-potential!