Så blir musikåret 2017

2016 är äntligen över! HYMNs eget pop-orakel blickar in i spåkulan och förutsäger vad som kommer att hända under 2017.

Detta gör Beyoncé 2017: Efter otrohetsdramat Lemonade släpper dottern Blue Ivy ett stenhårt rapalbum om den efterföljande vårdnadstvisten och blir den yngsta artisten någonsin att göra rent hus på the Grammys. Den dysfunktionella familjen Knowles-Carter skrattar hela vägen till banken.

Detta gör Drake 2017: Efter att ha hookat med snart alla kvinnor i musikindustrin (Rihanna, Swift, J.Lo, etc.) får Drake ihop det med the queen of queens, nämligen RuPaul. De träffas under inspelningen av den åttiotredje säsongen av RuPaul’s Drag Race och släpper den storsäljande singeln ”Butt to Butt” tillsammans.

Detta gör Azealia Banks 2017: Världen chockades svårt när Azealia Banks lade upp en video på Instagram där hon städade ur en garderob täckt av blod och fjädrar där hon tydligen utövat häxkonster och ritualmördat kycklingar i tre års tid. Iklädd skyddsutrustning och med en blästringsmaskin till hjälp gick hon lös på snusket. Under 2017 är det dags att städa upp även i källaren, där hon de senaste åren offrat oxar, getter, nazister och misshagliga pojkbandsmedlemmar.

Detta gör Kanye West 2017: Kanye har nu passerat Michael Jackson som musikhistoriens största wacko. I det här stadiet av sin karriär hade Michael skaffat Neverland och apan Bubbles. Kanye kommer att försöka one-uppa genom att flytta in i Vita huset tillsammans med grisen Donald Trump och leda hans kampanj. Va, hände detta redan under 2016? Ok, nevermind.

Detta gör Bon Iver 2017: Justin Vernon beger sig in i studion för att spela in uppföljaren till 22, A Million, som får titeln ιη ξΔ’ @⊥ϒ,◊Щ och framförs på något bortglömt nordvästkaukasiskt språk till tonerna av ett instrument ingen visste fanns. Ingen förstår någonting eller orkar lyssna, men albumet tokhyllas av kritikerna och blir en modern klassiker.

Detta gör Chris Martin 2017: Coldplay fortsätter att kämpa för att framstå som tuffa och relevanta och inleder därför ett musikaliskt samarbete med Young Thug och Chance the Rapper. Det hela blir om möjligt ännu mer pinsamt än det redan är, bandet splittras och det är det sista vi behöver höra från dem någonsin. Tack 2017.

Detta gör Håkan Hellström 2017: Åker ut på ännu en Sverige-turné. Ditt hörselskadade ex, din mormor och din tråkiga kollega och hens barn ska dit, men du har något bättre för dig, troligen har du tvättid.

Detta gör Little Jinder 2017: Deltar i Lotta på Liseberg, Let’s Dance och Fångarna på fortet, berättar framför kameran om sin senaste könssjukdom, bryter ihop i regelbundna snorgråtattacker och släpper en självhjälpsbok för kattmatsmissbrukare.

Detta gör Jocke Berg 2017: Ångrar sig.

Detta gör Dregen 2017: Efter att grundligt och hänsynslöst slaktat ”Shoreline” i 2016 års upplaga av Musikhjälpen bestämmer sig Dregen för att spela in ett coveralbum där han går lös med storsläggan på den svenska låtskatten. ”Staten & kapitalet”, ”Guldet blev till sand”, ”Uti vår hage”, ”Papaya Coconut”, ”Sjörövar-Fabbe” – ingen går säker.

Detta gör Zara Larsson 2017: Bildar en svensk fraktion av Pussy Riot, utrustar sig med automatkarbin och mejar ner världens alla gubbslem.

Detta gör Mando Diao 2017: Vem bryr sig?