Veckans FYND: Litsos, Bamik och Akkah

Litsos. Foto: Jonas Fransson

Då var det återigen dags att presentera tre svenska musikakter som vi tycker borde få mer uppmärksamhet.

Litsos

Efter ett längre uppehåll är Göteborgsbandet Litsos tillbaka med delvis nya medlemmar. Debutalbumet Revelation (producerat av György Barocsai), som precis släpptes, har tydligen legat i träda i två år. Orimligt lång tid för den här punkiga new wave-poppen att undanhållas oss.

Bamik

Tjugoåriga Bamik imponerar stort med nysläppta ep:n Woodlands som ges ut av Göteborgsetiketten Rexius Records. Bamik har också producerat skivan och spelar själv alla instrument. Gillar du upptempo-folk med ljuvliga körer ala Fleet Foxes och Tallest Man On Earth? Då är det här antagligen något för dig.

Akkah

Stockholmstrion Akkah gör musik med rötter i mörk psych och ödesmättad folk. Musiken skulle kunna vara soundtracket till någon fantastisk film. Endast två låtar ligger uppe men fler inspelningar är på gång.

Lyssna på vår playlist med FYND här.