Molly Burch bjuder på vintriga röstklanger

pressbild

pressbild

Amerikanska Molly Burch debuterar i februari nästa år, men redan nu har Captured Tracks delat med sig av första singeln ”Try” som piggar upp den mest julhandelströtta själ. När jag lider som mest av den fasanfulla julmusiken är det bara att stoppa in hörlurarna. Försök själv.

Captured Tracks var ett av mina favoritskivbolag för några år sedan, men vi växte ifrån varandra. I år har de dock haft ett par riktigt fina släpp som lovar gott inför 2017. Och ”Try” spär på förhoppningarna med sitt bossa-inspirerade gitarrspel och vintriga röstklanger.

Det påminner om bolagskollegorna Widowspeak och Charlie Hilton (ex-Blouse) med deras varma västkustsound. Det är också något för alla de som gillade Hymn-favoriten Pearl Charles från förra året, men med en helt annan pondus i låtskrivandet och sången.

Av Burchs utförliga hemsida kan man läsa sig till att hon växte upp i Los Angeles och är utbildad jazzsångerska. Hon flyttade sedan till Texas tillsammans med sin vapendragare Dailey Tolliver och där spelade de in albumet Please Be Mine på i princip en dag.

Musikaliskt känns det som att hon blandat Nina Simone och Everly Brothers, vilka också är två av de influenser hon nämner från väst- och östkusten.