Veckans FYND: dolorifics, Glidslem och Nah

dolorifics pressbild

Varje måndag presenterar vi tre svenska akter som vi blivit tipsade om eller upptäckt på andra sätt och som vi tycker att det skrivs alldeles för lite om eller inte alls. Här kommer denna veckas FYND!

dolorifics

Göteborgsbaserade dolorifics kallade sig tidigare Boys of Terror men nyligen släpptes första singeln under nytt namn. Låten ”I Don’t Want To See” är en härlig teaser inför kommande debut-EP:n Excessive Self-Pity som ges ut i mitten av december. Det handlar om tajt, energisk och välproducerad indierock med hitpotential.

Glidslem

Skånska Glidslems egen presstext är så bra att vi återanvänder den: ”lagom förbannade halvgamla kids som levererar ångestpunk och en rejäl dos energi, med ett melodiskt slag i solar plexus”. Nu är de aktuella med en ny singel som är mixad och mastrad av grymma Joakim Lindberg. Lyssna på ”Stadsbarn” och ”Livets lotteri” nedan:

Nah

Tjugoåriga producenten och låtskrivaren Nah visar med debutsingeln ”Walking Away” att hon har framtiden för sig. Det är en ljuvlig r&b-doftande modern popballad som skildrar hur det är att känna sig ensam i ett förhållande. Musikaliskt lite som en mix mellan Jessie Ware, Solange och Låpsley. I början på nästa år kommer fler låtar och det ryktas även om ett EP-släpp!

Lyssna på vår playlist med FYND här.