PREMIÄR: Eterkropp – ”Jag kommer att dö”

Eterkropp består av fyra individer – ur olika generationer – med rötterna i landets nordligare delar. Två från Luleå och två från Umeå. Vägen fram till dagens sättning har varit minst sagt brokig, ungefär 15 medlemmar har passerat sedan starten för fem år sedan, men nu verkar bandet ha funnit sin ideala sammansättning. Tillsammans skapar de musik som är både monoton och utforskande, lika mycket samtida punk och indie som dåtida progg. Depprock om hoppet att livet ska bli bättre, trots vetskapen om det motsatta.

I februari 2017 släpper Eterkropp och Det Jordiska en split-EP ihop på Lazy Octopus Records. Första smakprovet från EP:n levererade Det Jordiska redan i somras med ”Det Jordiska I” och nu släpper Eterkropp första spåret från sin sida i form av ”Jag kommer att dö”. Om låten säger Mats [längst till höger]:

– Du blir kallad nedsättande omdömen av folk som inte vet vad du har gjort. Så du skriver en låt om att de kan trösta sig med att allt blir bättre när du är död. ”Lite svårt att veta när men då kommer det att bli så mycket bättre här”.