Redaktionens favoriter v.40

Sleigh Bells. Foto Viktor Wallström Rockfoto

Då var det återigen dags för vår favorittradition. Ett gäng med härliga fredagstips kommer lastat!

Sleigh Bells – ”I Can Only Stare” (låt)

Hög hitvarning på nya låten från Brooklyn-duon Sleigh Bells. Releasen av fullängdaren Jessica Rabbit dröjer ännu en månad, men samtliga spår som släppts hittills har lovat gott.

Molly Nilsson – ”Let’s Talk About Privileges” (video)

Veckans viktigaste låt kommer från Molly Nilsson som verkligen går från klarhet till klarhet. ”Let’s Talk About Privileges” lyckas vara både underskönt vacker och ilsket politisk på en och samma gång. I början på nästa år kommer nya albumet Imaginations och det känns som om det borde vara dags för Nilsson att ta sig hem till Sverige och bjuda på en och annan spelning snart. Vi hoppas!

L7: Pretend We’re Dead (kommande dokumentär)

Mycket har handlat om Oasis-dokumentären den här veckan, men vi vill för ett par minuter rikta uppmärksamheten mot en annan (kommande) dokumentär. Det är grungedrottningarna i L7 som porträtteras i en film av Sarah Price. Trailern ger oss höga förväntningar!

Bishat – ”Told Me” (låt)

Vi lever fortfarande på minnet av Bishats fina spelning på HYMNs ettårsfest i maj och att det i dagarna kom en ny singel från detta r&b-stjärnskott var en glad överraskning. ”Told Me” är ännu ett bevis för att Bishat är att räkna med inför framtiden.

Amber Coffman – ”All to Myself” (video)

Många känner kanske igen Amber Coffman från Dirty Projectors men nu är det solokärriären som är i fokus och det tackar vi för. ”All to Myself” är en helt fantastisk låt. Mycket fin video också.

[ingenting] – ”(inte) Hem” – Jari Haapalainen remix

Vi har redan fallit för [ingenting]s synthiga cover på Skators ”(inte) Hem”. Nu kommer videon till den numera Berlin-baserade producenten Jari Haapalainens remix av covern. Ljudbilden är smutsigare och videon likaså.

The Radio Dept. – ”We Got Game” (låt)

Ett av få relevanta svenska indieband släpper återigen samhällskritisk singel och alla borde lyssna. Ämnet är polisväsendets försvarande av nazister och rasister.